Grootmoeders tijd herleeft tijdens Oogstfeest Onstwedde

Elke vierde zaterdag in augustus van 10.00 tot 17.00 uur

Grootmoeders tijd herleeft elk jaar tijdens het Onstwedder Oogstfeest van Onstwedder Gaarv’n. Op die dag zijn er vele oude ambachten zijn te zien. Verder zijn er onder meer een braderie met vlooienmarkt, diverse kinderactiviteiten, een oldtimershow en een Boeren Boeldag te vinden. Het Oogstfeest vindt plaats  op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. 

Boeren boeldag

Tijdens de Groninger Boeren Boeldag komen er vele tientallen kavels onder de hamer. Geveild worden goederen die passen in de stijl van het Groninger boerenleven van tientallen jaren geleden, zoals huisraad en handgereedschappen. De veiling vindt plaats ten overstaan van notaris Bergman uit Stadskanaal. De te veilen goederen zijn vanaf 13.00 uur te bezichtigen en de daadwerkelijke veiling begint om 13.30 uur.

Demonstraties oude ambachten

Tijdens het Oogstfeest  is er een oogstmarkt met demonstraties van de meest uiteenlopende oude ambachten. Te zien zijn onder meer een authentieke houtzagerij, enkele dorsmachines en heel veel verschillende handambachten. Voor de inwendige mens zijn er de in een houtgestookte veldoven gebakken broden en spekdikken volgens grootmoeders recept. De ambachten worden gedemonstreerd door in authentieke klederdracht gehulde vrijwilligers van stichting Onstwedder Gaarv’n. Ook is de bevriende oude-ambachtenorganisatie uit het Dwingeloo elk jaar aanwezig. De Drenten demonstreren in Onstwedde onder meer ‘hoe de was vroeger was’.

Kinderactiviteiten tijdens Oogstfeest Onstwedde.

Kinderactiviteiten tijdens het Oogstfeest.

Oogstmarkt met kinderactiviteiten

Tijdens het Oogstfeest is er een Oogstmarkt, die bestaat uit een markt, braderie, vlooienmarkt en fancy fair. Bezoekers kunnen tijdens het Oogstfeest verder genieten van diverse heerlijke dranken en spijzen die er aan de man worden gebracht. Voor kinderen zijn er onder meer een ballonnenclown, een kinderbraderie, een zweefmolen en optredens van poppentheater.

Oldtimers

Ook is er jaarlijks een oldtimershow met auto’s, tractoren, motoren, bromfietsen en vrachtwagens. Hier zijn ook diverse kramen te vinden, waar onderdelen voor de meest uiteenlopende oldtimers worden aangeboden.

Oldtimershow tijdens Oogstfeest Onstwedde..

Evenemententerrein

Het Oogstfeest vindt plaats in en rond de Ambachtshoeve op het Evenemententerrein. Uitzondering zijn alle activiteiten op het gebied van  paardensportactiviteiten. Deze vinden plaats in en rond manege De Driesporen, naast het Evenemententerrein. Borden in het dorp verwijzen u naar het Oogstfeest.

Elk jaar tijdens Oogstfeest Onstwedde is er een authentieke houtzagerij in werking.

De houtzagerij is actief tijdens het Oogstfeest.

Gratis parkeren naast Evenemententerrein

Bezoekers van het Oogstfeest kunnen hun auto gratis parkeren. Nabij het feestterrein is volop parkeerruimte, ook voor mindervaliden. Vrijwilligers van Onstwedder Gaarv’n zorgen voor een ordentelijk verloop van de komende en gaande verkeersstroom. De parkeerplaatsen zijn gemakkelijk te vinden. Bestuurders kunnen de verwijsborden naar het Evenemententerrein volgen, die op vele plaatsen in de omgeving langs de weg staan.

Entree tijdens Oogstfeest

Alle medewerkers van Onstwedder Gaarv’n verzorgen de demonstraties geheel belangeloos. Daardoor zijn de kosten relatief laag. De entreeprijs voor het Oogstfeest bedraagt 4 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen er gratis in

Inlichtingen over…

stichting Onstwedder Gaarv’n – de voorzitter tel. (0599) 331455 of 06-50558966
markt en braderie – de marktmeester tel. (0599) 332264 of 06-53557529
oldtimer auto’s Informatie en aanmelding
oldtimer motoren en brommers tel. (0599) 851203 of 06-12722903
oldtimer tractoren, vrachtwagens  stationaire motoren tel. 06-52189249

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren