Cursussen bij Onstwedder Gaarv’n

Door het verzorgen van cursussen oude ambachten, houden wij deze – met name agrarische – ambachten in stand. Dat is een van onze doelstellingen.

Docenten cursussen oude ambachten

Bedreven ambachtslieden zijn de docenten, die namens Onstwedder Gaarv’n hun cursisten trainen in vele historische ambachten. Als vrijwilligers spannen zij zich belangeloos in om hun geliefde ambachten voor het nageslacht te bewaren.

 

Cursussen oude ambachten bij Onstwedder Gaarv'n: Fries kerfsnijwerk.

Cursus Fries kerfsnijwerk

Cursussen oude ambachten bij Onstwedder Gaarv'n: strodokken binden.

Cursus strodokken binden.

Ambachten

In principe verzorgen wij cursussen in alle ambachten die wij demonstreren. Voorwaarde is wel een minimumaantal deelnemers aan elke cursus van drie. De cursussen tellen alle vijf lesavonden, met uitzondering van de kalligrafiecursus, die bestaat uit acht lessen

Tijd en plaats

Het grootste deel van de cursussen verzorgen wij in onze Ambachtshoeve op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg 4c in Onstwedde. In een enkel geval kan de locatie afwijken. Daarvan stellen wij de cursisten tijdig op de hoogte. De cursussen worden gegeven in de wintermaanden, vanaf ongeveer half november.

Kosten

Cursisten betalen voor vrijwel alle cursussen 65 euro. Met uitzondering van de cursus kalligrafie kost 85 euro, de cursus smeden 80,00 en de cursus glas-in-lood maken ongeveer 400 euro. Alle prijzen zijn inclusief koffie en een getuigschrift.

Inlichtingen en opgave voor cursussen oude ambachten

Berend Jan Bessembinders
Keiweg 9
9661 TV Alteveer
tel. 0653557529
e-mail

 

Cursussen oude ambachten bij Onstwedder Gaarv'n: stoelen matten.

Cursus stoelen matten

Cursussen oude ambachten bij Onstwedder Gaarv'n: manden vlechten.

Cursus manden vlechten.

Cursussen oude ambachten bij Onstwedder Gaarv'n: spinnen.

Cursus spinnen.

Bewaren