Demonstraties oude ambachten

Onstwedder Gaarv’n verzorgt tientallen keren per jaar per jaar demonstraties oude ambachten. Onder meer op braderieën en markten, in winkelcentra, senioren- & zorgcentra en scholen laten wij zien hoe er in grootmoeders tijd werd gewerkt.

Demonstraties oude ambachten in klederdracht

Onze vrijwilligers verzorgen de demonstraties in traditionele klederdracht. De ambachtslieden gaan daarbij meestal gekleed in authentieke Westerwoldse kledij, zoals dat meer dan honderd jaar geleden werd gedragen op het Oost-Groninger platteland.

In en buiten Noord-Nederland

Wij verzorgen onze demonstraties met name in Noord-Nederland. Heel af en toe zijn wij ook buiten de vier Noordelijke provincies te zien – bijvoorbeeld in Duitsland – maar dat zijn uitzonderingsgevallen.

Stichting Onstwedder Gaarv'n verzorgt demonstraties spekdikken bakken.

Spekdikken bakken bij Onstwedder Gaarv’n.

Onstwedder Gaarv’n boeken voor demonstraties oude ambachten

Het is mogelijk om Onstwedder Gaarv’n te boeken voor demonstraties van een of meerdere beschikbare ambachten. Hierbij kunt u kiezen uit diverse handambachten en het bakken en verkopen van spekdikken en in een houtgestookte veldoven gebakken brood. Voor de komst van de bakkerij is een voorwaarde, dat men garant moet staan voor een afname van min. 200 broden. Bovendien is men gebonden aan een beperkte afstand vanaf Onstwedde. Onstwedder Gaarv’n verzorgt geen demonstraties oude ambachten op zondagen en christelijke feestdagen.

Onstwedder Gaarv'n verzorgt demonstraties broden bakken in een authentieke houtgestookte veldover. Het gaat hierbij om krentenbroden, witte en bruine broden.

Broden bakken in houtgestookte veldoven.

 

Bewaren