13-08-2022: 40e Oogstdag Dwingelo, Onstwedder Gaarv’n met brood- en spekkedikken bakken: 10.00 – 17.00u

Op de 40e Oogstdag in Dwingelo is Onstwedder Gaarv’n aanwezig met meerdere ambachten, w.o. broodbakken en spekkedikken bakken.
Omlijst door de klanken van een boerenkapel vindt voor de 40e keer in het historische Lhee vlakbij Dwingeloo de ‘Oogstdag Oude Stijl’ plaats.

Op de verschillende locaties tussen de Saksiche boerderijen is voor jong en oud veel te zien en te beleven. Tijdens dit bijzondere evenement kunt u kunt genieten van de vele demonstraties, voorstellingen en activiteiten die in het dorpje Lhee plaatsvinden. Hierbij krijgt u een compleet beeld hoe vroeger het koren werd geoogst en tot eindproduct werd verwerkt.

 Boeren maaien rogge met zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder, de garven worden gebonden. De notaris houdt boeldag, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven, het zandtapijt wordt gestrooid, de was gedaan en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt. Tevens zijn er exposities van o.a. oude trekkers en motoren, modelbouw en gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden en diverse schilders exposeren een ruime collectie schilderijen.