Diverse levensmiddelen bereiden wij zoals dat gebeurde in grootmoeders tijd. De broden uit de houtgestookte veldoven en de spekdikken zijn tijdens demonstraties te koop.
Brood bakken in veldoven
In een authentieke, houtgestookte veldoven bakken wij op nostalgische wijze broden naar grootmoeders recept, met en zonder rozijnen. Dankzij deze wijze van deegbereiding en bakken hebben onze broden een unieke, bijzondere smaak.
Karnen
Boter maken van verse koeien- of geitenmelk. Dit gebeurt door de melk in een speciale houten ton of bus in beweging te brengen. Naast boter levert dit ook karnemelk op.
Koekhakken
Een reep koek in twee beurten doormidden slaan met een kantelmes. In vroeger tijden gebeurde dit als tijdverdrijf tijdens boerenboeldagen.
Koffie branden
De ongebrande koffiebonen worden in een op het vuur verwarmde pan gebrand, zoals dit in vroeger dagen in de huiskamer op de kachel gebeurde. Na het branden worden de bonen gemalen en zijn ze klaar om koffie van te zetten.
Spekdikken bakken
Spekdikken zijn warme koeken, gemaakt van roggemeel, spek, worst en stroop. Het is een Westerwolds gerecht dat met name in december werd gebakken en met de jaarwisseling werd gegeten.